Gynekologbesök

Jag var till min gynekolog idag och gjorde vul för att kolla ÄL status. Jag har 2 halvstora äggblåsor, allt enligt plan. Jag ska dit igen på måndag och sedan blir väl fet någon gång nästa vecka...Hoppas nu du lilla sista embryo i frysen klarat sig och fäster..

Delmål

Yejj imorse vägde jag in på 66,5. Det var ju bra.. Det går åt rätt håll. Sakta men säkert tickar siffrorna på vågen nedåt. Målet var ju 64 när jag åker till Thailand. Så två kg till borde jag klara..

Överlever

Jag överlever nätt och jämt.. Det är som att jag alltid måste överprestera på jobbet. Jag tror att det beror på att jag är konsult, att jag inte är fast anställd, att jag är en tävlingsmänniska och att jag har extremt högs krav på migsjälv. Jag måste lära mig att koppla bort jobbet och inse att verksamheten klarar sig utan mig samt att man kan missa saker..

Igår var sista dagen för Pergon. Gynundersökning på torsdag för att kolla ÄL status..

Moflin får vara med på bild.

Söndag

Jag gick upp vid 7 som vanligt med Leon. Vi gjorde våffligt party och väckte Kristoffer vid 8. Sex våfflor senare somnade han om, och gick upp 13.40, gör att jag väckte han?! Jag fattar inte att man kan sova så mycket.. Vid 10 åkte jag och Leon till gymmet. Jag körde cardio och sedan lite vikter. Även om jag är mullig så finns musklerna under fettet. Jag har tränat styrketräning sedan jag var 16 år.

Vid 14 kom svärmor för att passa Leon. Vi lunchade i Liljeholmen och sedan filade vi på Waynes. Hade på mig ett par trasiga jeans som kändes pösiga. De var tajta förr. Yejj!

Imorgon är sista dagen med pergotime. Min gyn ska ringa imorgon.

Invägning

Yes! Vägde in på 67,8kg. Det känns som att jag är på rätt väg igen. Tränar minst 2 ggr i veckan, om det går 3 ggr. Äter mindre kolhydrater på kvällar. Till kvällsmål blir det ofta en lättkesella.

Pyjamas-party

Älskar nya pyjamasen jag köpte till Leon! Så himla mysig. En sådan borde jag ju kunna hitta till hela familjen. Underbart att ha samma kläder. Tönt-varning kanske ni tänker?! Det struntar jag i.

Jag struntar också i vad folk säger om samsovning med barn. Jag tycker att det är mysigt att sova med min unge och tänker fortsätta med det. Vissa säger att det är bra och andra säger att det är dåligt. Jag tycker att det är mysigt och vi får ett väldigt nära band.

Godkänna inredning

Igår var det dags att godkänna en visningslägenhet igen. Målgruppen är seniorer för detta projekt. Jag tycker att det blev bra. Dock inte min personliga smak. Det är mycket naturmaterial i denna stil.

Huvudvärk av Pergotime

Kan man få det? Jag har jobbat så mycket den senaste tiden så jag varken vet vilken veckodag det är.. Ingen energi kvar. Lördag och söndag är jobbfria. Punkt.

Perfekt barnpassning + bli snygg på kuppen

Sats Älvsjö är helt underbart! Eller rättare sagt barnpassningen där. Det är jättegulliga tjejjer som jobbar där. Jag känner mig trygg när jag lämnar in Leon. Kvalitén på sats barnpassning kan variera. Jag var i Farsta en gång. Ingen trevlig lokal eller engagerad personal. Jag tycker att man märker om personalen tycker om sitt jobb och barnen.

Om man vill ha lite egen tid under föräldraledigheten eller efter jobbet är det en utmärkt idé att gå och träna samtidigt som ditt barn blir stimulerad av lek och har kul. Barnet lär sig att vara hos andra människor förutom mamma och pappa och blir därmed trygg i sig själv. Jag får ofta höra att Leon är trygg, alltid glad och snäll av dagisfröknarna. Jag lämnade Leon från det att han fyllde 3 månader. Det gick utmärkt.

Tips på bra serier

Jag älskar att kolla på en bra serie. Speciellt när man kan se hela säsonger! Här kommer några tjejjiga tips på serier:

Greys anatomy, Behövs kanske ingen förklaring, sjukhusserie.
Desperate housewifes, alla känner till denna.
Lipstick jungle, blev tyvärr bara två säsonger.
Private Practice, en paralell serie till greys. Det samma producent samt så är skådisarna samma och gästspelar lite och då hos varandra. Det handlar om en privatklinik som specialiserar sig på graviditet, förlossning, barn och psykiatri.
The Bachelor och The Bachelorette, ni som följer bloggen känner till att jag gillar denna fåniga realityserie. OBS ej den svenkska (=vidrig)
Gossip girl, fantastisk serie om överklassen på Manhattan. Jag trodde att det var en serie för yngre, men den är verkligen bra. Jag älskar Blair och är lite småkär i Chuck.
Uglu Betty, en kul serie, inte superduperfängslande dock. Kul att det handlar om en tjej som vill jobba med kommunikation allafall.
 
 

Fortsätt kämpa

För er därute som kämpar med att gå ett barn; ge inte upp! Det är värt det. Sedan om det är adopterat eller biologiskt spelar ingen roll. Jag tror att man älskar sin unge lika mycket oavsett blodgrupp.

De som väljer bort barn vet inte vad de missar. De kanske tror att deras liv är rikare utan barn. Det är det inte. När jag fick barn började mitt liv. Det är klart att allt annat också är viktigt. Jag har en framgångsrik karriär, ett gint hus, en härlig hund och en man jag älskar. Jag tycker synd om de som säger "Jag är för ego för att skaffa barn, vill inte ge upp det jag har nu" men vad har de EGENTLIGEN? Ett tomt liv. Ok det finns Undantag och jag vet att jag måste respektera folks val i livet. Alla är inte som mig. Jag kommer inte att förstå. Jag kan respektera det, men aldrig förstå. Man har bara ett liv.

Nog babblat om barn och ivf.. Nästa vecka blir det invägning. Vi ska ju till Thailand om 2 månader. Kör järnet ni med. Sommaren är här fortare än ni tror. Ska vi få vår livs bästa och snyggaste jag måste vi sätta igång. Nu.

Den sista eskimån

Det känns läskigt med att tina upp vår sista lilla frysis, men ändå spännande. Jag tror mer på färskförsök för vår del dock. Vi får se. På något sätt löser det sig. Det känner jag.

En grek på hörnet

Igår var vi på en bra grekisk restaurang. Vi hade svärmor hemma som passade Leon 17-19. Perfekt! Maten var supergod. Bra service och mysig omgivning. Jag åt halloumi till förrätt och sedan grillspett fläskfilé med råstekt potatis. Mums! Jag tycker att det är stor skillnad på olika grekiska restauranger gällande kvalitén. Hur svårt är det att få till det bra lixom?!

Ny vecka nya tag! Börjar med pergotime snart...undrar om jag blir ett hormonmonster mohahaha!

Valuta för pengarna?

Efter alla ggr man har tänkt att man fått något helt oanvändbart och dåligt i sådana leksaks- och godismaskiner, så har vi idag fått något kul. Eller ja kanske inte så kul om man är kille då. Det var en liten väska med hårspännen mm Det jag sedan började fundera över var vem har producerat och gjort alla dessa saker som vi betalar 5 kr för?? De ska fraktas mm också. Hur tjänar de något på det. Det är en läskig tanke!

Plygplan

Leon säger plygplan om flygplan. Han älskar dem. Idag flög han både en helikopter och flygplan.

Det är skönt att man numera slipper ta med vagn när man hittar på saker. Leon är 2,5. Underbar ålder! Magiskt!

Podcast

Ett bra tips när man sitter i bilköer, är påväg till bussen eller bara är hemma och städar eller bakar är att lyssna på podcasts. Mina tips på bra podcasts är:
Alex Schulman och Sigge Eklund= Rolig och trevlig podcast. De är lyhörda mot varandra och vågar vara privata och öppna sig. Jättekul!
 
Amanda Schulman och Hanna Widell= Mysig podcast med stor igenkännandefaktor för de flesta normala tjejjer. Den läggs ut varje vecka konsekvent, vilket uppskattas. Samma tjejjer har även ett webbTV-program där de lagar mat och bjuder in olika gäster. Underhållande.
 
Jag försökte även att lyssna på Philip och Fredriks podcast, men den var inte bra. De pratar i munnen, är hetsiga och rent ut sagt tror jag att de har fått storhetsvansinne. De pratar om knark som att det vore häftigt, och då speciellt kokain. Lägg ner!
 
Carolina Gynning har också en podcast, men den är sådär, och det finns endast ett fåtal avsnitt. Det känns som att Anita intervjuar Carolina. Blir lite konstigt.
 

Pergotime

Jag fick mens idag och på dag 5 ska jag börja min Pergo-kur. Sedan runt ÄL gör jag en kontroll hos min gynekolog och sedan hoppas vi att vår sista frysis klara upptiningen.

Konferens

Idag har vi verksamhetsplanering med jobbet ute på Lidingö som avslutas med middag på Buco nero i stan. Trevligt men trött. Nedan kort på mig kl 07.00..

Den sista övningen var att man skulle skriva något positivt om sina kollegor på post-its lappar och skriva under med sitt namn och sedan dela ut dem. Lite känsligt tycker jag! Det blir ju lite av en egoboost! Jag fick många ; driven, positiv, rolig, glad, fokus, engagerad osv blev irriterad över "glad" lappen. Vaddå glad? Är väl alla?? Hade föredragit kreativ(som jag verkligen tycker att jag är) eller annat passande. Men ändå en kul övning.

Prognostider

Denna vecka består av möten med mina projektledare för jag ska bestämma om jag behöver öka eller sänka försäljnings-och marknadsbudgeten för mina respektive bostadsprojekt. Detta gör jag 4 ggr per år.

Annars roar sig Leon med att möblera om i soffan..

Nu kör vi

Jag har tränat två dagar i rad! Pluspoäng till mig! Jag tror helt klart att det bara är fördelar med en vältränad kropp: snyggare och det leder till bättre självförtroende och det leder till att du tar för dig ner i livet och det leder till att du får framgång i jobb och det leder till att du får ett bättre liv ekonomiskt och man blir faktiskt lite lyckligare av pengar (ni får säga vad ni vill men så är det) Det viktigaste såklart med att vara tränad är ju såklart att man håller sig lättare frisk ochhälsosam och mått bättre av det. Det är även bevisat att överviktiga har svårare att bli gravida.

Ju mer muskler man har desto mer fett bränner du. ensman tycker du är snygg. du orkar mer och kan leks med dina barn.

Ok en massa svammel men ändå:-)

Härlig lunch på Vapiano

Jag bara älskar Vapiano. Man får alltid fräsch nylagad god mat. Mysig stämning och bra priser.

Working 9-17

Det stämmer inte på m ig. Idag var jag på jobbet från 07.00-19.00. Jag jobbade 12 h. Det är på tok för mycket. Som tur kom jag hem innan leon somnade och fick vara med min lilla groda 1 h. Jag fick ändå mycket gjort de 3 sista timmarna, då alla gått hem. Jag brukar ju vanligtvis sluta vid 15.30, men nu har jag så himla mycket att göra att jag får jobba lite extra. Jag kompar ut tiden längre fram när jag får lugnare.

Idag lunchade jag med några kollegor + min chef. Min chef är underbar. Trebarnsmamma, snygg, duktig, rolig,intressant och har förståelse för mitt jobb, då hon har haft samma tjänst. En annan kollega som har samma tjänst som mig började fråga hetsigt om IVF, jag har varit öppen om att vi har gjort det. Hon ställde för intima frågor - Ska du göra ett till IVF? Har du några i frysen? osv Det blir för personligt plus att det ju kändes jättekonstigt att min chef hörde samtalet om jag ville ha fler barn eller inte..Jag tycker inte om denna kollega speciellt mycket. Verkar falsk och lite av en follower.

Jag älskar mitt jobb så det är okej att jobba mycket. Jag måste bara försöka släppa jobbet när jag inte är där och leva i nuet.
 

Blondin eller brunett?

Jag tycker ofta att blondiner är snygga och sexiga och brunetter söta och vackra. Självklart finns det undantag, men generellt..Jag passar ganska bra som blond. Jag tycker dock att man ska vara ganska smal om man är blond, så om jag ska blondera mig måste jag gå ner i vikt först.. Lägger med en bild som brunett, mellan och blondin på mig. Vad tycker ni?
Blond men såklart inte platina
 

Lite mörkare

Min naturliga färg
 

Att ge upp

Jag börjar ju alltid banta på måndagar och slutar tisdagar och när jag håller i det lite längre så ger jag upp så fort jag fuskar tidigt på dagen, för då "är det ingen idé" längre..Jag tror att det är bara att köra på, man ska inte bli nedlagen när man råkar synda lite (eller mycket). Det är bara att försöka minimera skadan senare under dagen och köra på. Min plan är att bara köra på även om jag råkar falla dit då och då...Jag äter mindre portioner, minskar kolhydrater, dricker mer vatten, äter mindre godis (jag MÅSTE fortfarande äta godis ibland) och försöka att inte äta så mycket mackor (äääälskar mackor). Lägger med en peppbild!

Full rulle och besviken

Det är massor att göra på jobbet som vanligt.. Jag fick ÄL stegring i måndags. Perfekt tänkte jag. Cvl öppnar på onsdag och fet borde då bli på torsdag. Men nej de öppnar bara telefonen då och måndagen därpå börjar de göra behandlingar. Vi missar alltså denna månads återföring!!!:-( det känns inte alls bra..

Nyttan med surfplattor

Jag har ju inte förstått vad man ska med surfplattor till tidigare. Man har telefonen(iPhone eller samsung) och så har man laptops. Nu har jag förstått!

Vingar

Måste visa en tröja jag köpte på Vera moda som jag älskar och ett par boots. Bootsen köpte jag på Belle shoes och var jättebilliga, typ 400:-

Härliga lördag

Vi har haft en sådan härlig lördag. Vi var hemma på morgonen. Mannen åkte tiöl gymmet, jag är fortfarande krasslig så jag var hemma. Kl 14 kom svärmor och passade Leon och då åkte vi in till city och lunchade och avslutade med en fika på Espressohouse. Best coffee ever! Hemma tittade vi på en film med Meryl Streep. Den var mysig. Jag gjorde nyttiga snacks till. Hoppas morgondagen blir lika mysig.

Jag ska bli bättre att leva i nuet och uppskatta vardagen mer. Det man kommer ihåg är väl ändå de där små ögonblicken i vardagen man var med sin familj? Carpe diem!

Xoxo B

Day-off, Vapiano och ÄL testande

Det är så himla god mat på Vapiano. Jag tog pasta Bolognese. Yummy!!! Det var skönt att vara ledig från jobbet och inte ha med Leon. Man behöver sådana pauser ibland.

Ingen stegring imorse på ÄL testet. Jag tror att jag får stegring på måndag. Håll tummarna att vår sista lilla tappra eskimå klarar sig!

100 000:- kostar ett toalettbesök

Vi har fått stopp på vår toalett. Igen. Nej det är inte för att jag spolar ner tamponger och bomullsrondeller, utan för att förät gamla rostiga rör, och minsta lilla papperbit kan fastna. Vi måste bila upp golvet och lägga nya rör om det någonsin ska bli bra. Offerten kom idag på vulgära 100 000:- - rotavdrag= 75 000:- Det är sjukt mycket pengar, speciellt om man tänker på alla våra andra kostnader inom en snar framtid. Får se hur vi gör, vi har ju två toaletter. Dags för ett bad!

Back 2 work

Då var man tillbax på jobbet igen då! Det var knappt någon där. Alla är fortfarande lediga och börjar arbeta 7/1. Min inbox fylldes inte på och telefonen var tyst. Jag tog tag i sådant som jag hade slarvat lite med under hösten. Skönt. Dock så är jag sjuk, igen. Jag har halsfluss och hosta. Kan jag nånsin bli frisk eller??? Så himla trött på att vara sjuk. Dock så tar jag 10 förkylningar mot magsjuka. Men på kvällen har jag börjat gå ont i magen och mår illa. Orkar snart inte mer:-(

Nytt halsband

Hittade ett jättefint hängsmycke på Guldfynd igår. Jag brukar inte alls köpa något därifrån vanligtvis. Jag tycker att de har trista och överprissatta smycken. Men nu hittade jag något jag gillade är ett swarowskihjärta som skimrar i gult och fästet är guld.

Nyår 2012

Det var trevligt igår. Jag gav ett nyårslöfte till mig själv, att jag inte ska jobba lika mycket och inte jobba hemma. Det som kommer först är min familj. Även om jag är mitt i karriären och har kommit en bra bit så är jobbet inte så viktigt att man ska lägga all sin tid på det.

Jag vill ju även komma i form till vår Thailandresa och såklart bli gravid så snart som möjligt. God fortsättning på er!

Vilka nyårslöften gav ni?