Glamour i vardagen

Hur snygga var inte dessa? Såg dem på Chilli. Jag skulle vilja ha den lila liggfåtöljen och puffen, dock har vi inget bra ställe att ha dem för tillfället. Skön att ligga i!

Handbagaget med en 2,5 åring

Det gäller att tänka till inför en lång flygtur med en 2,5 åring. Vi flyger kl 15 på em så det är perfekt. Först är han uppe helamorgonen och på flyget får han äta lite, rita, läsa bok och sedan se en film på surfplattan. Surfplattan örby underbar för oss med barn mitt i karriären. De kan rita på den, spela pedagogiska spel, se film, lyssna på ljudböcker, lära sig skriva och läsa mm

Vid 17 dunkar vi i han välling och så förhoppningsvis sover han 8 h. Det kan ju också bli pankaka av alltihopa:-)

Pasta

Idag var vi på Vapiano igen och pt deras goda pasta. Dock tar det lång tid innan man kommer fram i kön. Det enda negativa. Jag och Leon var på en stormarknad idag och köpte välling, snacks mm som ska med på resan. Jag har packat min och Leons väskor. Nu är det bara mannens kvar. Snart åker vi!:-)

Barnkalas och packning

Har varit på barnkalas idag hos min vän Sara för att fira hennes dotter Saga. Leon älskade deras barnkök. Sedan åkte vi hem till ett par andra kompisar som även de bor på Essingen. Kvällen spenderade jag med att packa inför resan. Vi ska ju vars borta 2!!!! veckor... Jag behöver en stor resväska bara till mina saker:-( trodde det skulle funka med en mellanstor men den går ej att stänga och jag är inte klar på långa vägar. Jaja blir nog bra..

Påskpyssel

Mysigt med påsken. Jag älskar ju alla högtider. Jag tror att det är viktigt att skapa traditioner för barn. Jag har bara bra minnen från högtidsfirande. Fick alltid väldigt många påskägg. Tror ibland 10:-) Leon och jag satt på gammelrosa fjädrar på påskriset och jag gömde tre påskägg med godis och en korg med en kyckling i som låter. Allt var mycket uppskattat.

Budgettips lampa

Kristoffer skulle bädda och råkade ha sönder vår taklampa i sovrummet. Det gjorde ju inget för jag hittade en väldigt fin ny lampa. Chilli är en inredningsbutik som finns både som webbshop och fysiska butiker. Det är billigt och finns vissa guldklimpar. Denna juvel blev vår för 799:-

Två veckor kvar

Nu är det två veckor kvar till vår semester i Thailand. Det ska bli så himla skönt att komma till lite värme. Min plan är att flyta på en madrass i havet, äta god mat, läsa, lyssna på ljudböcker, vila och såklart vara med familjen. Min pappa och hans tjej kommer också att bo på samma hotell så vi har barnvakt när vi vill. Jag tänker snorkla och kanske rida elefant också.

I form till semestern?

Noway! Jag kommer absolut inte ha gått ner tills semestern tyvärr:-( Jag skulle ha börjat tidigare. Jag tycker att hypnosen var bra för mig bara för att klargöra när och varför jag äter godis. Dock så tror jag mer på KBT. Det gav mig ändå verktigen till att starta och tänka om, bryta gamla mönster och försöka nya vägar. Jag har både ett fyssikt sockerberoende men det starkaste är det psykiska. Jag förknippar olika situationer med socker.  Tex efter maten, till latten, när jag kollar tv, när jag är uttråkad, när jag ska sova, när jag är stressad eller orolig osv osv.
 
Jag ligger på cirka 67 kg nu och hoppas att gå ner till 65 minst. Tror ni jag klarar det? Planen är mycket sallad och grönsaker, mycket protein, mindre godis (drastiskt), inget ljust bröd, dra ner på kolhydrater, mer the. Obs man vill se snygg ut naken, inte bara med kläder. För det krävs det hård träning, inte 1 kg hantlarna. Kom igen nu!
Lite inspirationsbilder:
 
 
 

The Bachelor

Ni vet ju hur mycket jag älskar The Bachelor och The Bachelorette, och nu har jag sett sista avsnittet av säsong 17. Denna serie blir bara bättre och bättre för varje gång. De lägger in nya inslag och lägger mer och mer pengar på produktionen. Sean Lowe verkar vara en underbar person. De är i olika länder för varje vecka och när han friar i slutet är ju så fantastiskt och ringen är to die for!
 

Hotellet och stranden i Thailand

Nyttig sallad

Kör en favorit i repris men med lite extra kyckling. Jag är sjukt trött då Leon tappade sin napp inatt och jag letade i hela huset efter den "rätta" nappen. Fick de första två sulade i fejjan för de var - äcklig och gammal. Lillgrodan.

Hypnosen

Jag har varit på hypnos mot sötsug. Jag är en skeptiker till allt flum-flum trams, men ville ändå ge det en chans. Först gick vi genom en mall som jag fyllt i till henne där jag har beskrivit i vilka situationer jag äter godis. Det är främst när jag är uttråkad, oro, stress, efter mat, vid sovdax. Ja i stort sett hela dagen hahaha. Efter1 h fick jag lägga mig på en soffa och blunda och hon började babbla samtidigt som musik spelades. Jag fick måla upp bilder där jag äter godis och sedan ersätta dem med nyttiga kreativa bilder. Det kändes inte som att jag blev hypnotiserad. Inte för att jag vet hur det ska kännas.. Kändes lite fånigt när man skulle knyta handen och ropa yes! Hahaha!

Dock så var hon väldigt duktig på näringslära. Hon förklarade vad som händer i kroppen när man äter godis och skrev en lista på vad jag skulle handla för piller. Min lista:
Krom-motverkar sötsug och jag har brist
Magnesium- bra vid sömnbesvär
Zink - motverkar mf
Goda bakterier- bra för magen
Antioxidanter- bra för immunförsvar och mannens spermier

Jag ska även köpa något mot svampen i magen (usch) som alla har men göds av socker samt osötat proteinpulver kanske med stevia.

Inte sugen på godis men kan vara kromen..

Hungrig

Nu på kvällen åt jag bara en skål med fil och flingor men nu när jag ska sovs är jag superhungrig. Så hungrig att jag inte kan sova.. Jag åt lite mörk choklad??? Och nu en halv burk kesella. Det är inte bra att lägga sig med en helt tom mage som skriker efter mat. Jag vet att jag borde äta oftare, ska försöka med det.

Jag körde mitt andra pt pass med min tränare idag. Det gick bra men skulle ha laddat mer med mat innan för jag var jäkligt skakig.

PT-passet från helvetet

Jag har inte kört med min pt på väldigt länge. Det är endast 3 veckor tills vi åker till Thailand, så jag känner mig smått stressad, då jag fortfarande ser ut som en flodhäst! Magen är värst. Jag kör hårt nu sista tiden och på semestern får jag unna mig vadsom.

Tanken är att jag väger in mig hör varje fredag som tidigare. Jag tränar med Pt 2 dagar i veckan och minst 1 dag kör jag själv. Jag drar ner på godis och kvällsätande bannlyses. Jag borde kunna hå ner 2 kg. Nu kör vi!

Hypnos mot sötsug

Jag ska testa det på lördag. Jag är skeptisk. Jag tror inte på det, men ska ge det en rättvis chans. Jag tror att om det ska fungera, om det nu någonsin gör det, måste man vara mottaglig i sinnet. Jag ska ändå testa, man måste våga prova. Jag rapporterar givetvis resultat till er kära bloggläsare!