Åldersnoja

Jag är inte rädd för att åldras utseendemässigt. Jag är rädd för att vara en gammal mamma. Att jag ska vara en av de äldre på studenten osv.. Att jag inte ska orka hänga med. Den fysiska biten är redan dålig då jag ser mig själv som överviktigt och har ingen energi pga alla mackor och godis. Den psykiska delen är väl sådär, är ganska tankspridd och vimsig ibland. Det ligger i släkten tror jag. Jag täcker ju dock upp för det med råge då jag arbetar extremt strukturerat på jobbet med påminnelser och planering. Inget går genom mina alla gallergrindar. Inget missas. 

Idag fyller jag 36 år. Jag kommer vara hemma lite mer än 1 år och när jag går tillbaka till jobbet är jag 37. Snart 40. Medelålders. 

Jag är dock en fighter. En pitbullterrier som en projektledare kallade mig. Jag kämpar på. Utseendemässigt så ser jag yngre ut och har knappt några rynkor. Jag har en stark kropp med mycket muskler men även mycket fett. Jag går bara ta tag i vikten. Det gör jag med ökad träning och bättre kost. Jag vet, lättare sagt än gjort, men jag måste. Jag vägde in mig hos bm på 92 kg. Min fot är fortfarande inte bra och jag undrar om jag någonsin kommer att kunna springa igen. Jag hoppas så, för det är det enda som biter på mina fettceller och ökar min serotoninnivå rejält. 

Gällande att jag är en gammal mamma så kanske man gör sig så gammal man är i hjärtat. Jag ska försöka att leva mer i nuet och dansa som ingen ser på.

Vaginal förlossning versus kejsarsnitt

Snitt är smidigt och kontrollerat. Jag tror att riskerna är färre för barnet, dvs de allvarliga.. Man går dock miste om de naturliga bakterierna mm som bebis får vid vaginal förlossning. Det naturliga är en vaginal förlossning. Man kommer inte ifrån det. Jag valde ett planerat snitt förra gången pga rädsla. Nu är jag 4 år äldre och lite tuffare. Jag har sagt att jag vill föda vaginalt om jag kommer igång naturligt. En igångsättning är inte naturligt och slutar ofta med paniksnitt eller sugklocka. Bebis är inte redo. Mina rädslor som de ska tänka på är:
- Syrebrist eller annan allvarlig skada på bebis
- att livmodern ska spricka och bebis ska dö
- sfinkterruptur 

De ska ha mer övervakning under min förlossning med erfaren personal. Jag ska komma in på en utförlig läkarkontroll vecka 40. De ska kolla fostervatten, moderkaka och bebis. De ska även kolla om livmodertappen har mognat. 

Vecka 39

Jag har jobbat heltid och haft en massa gravidkrämpor.. I måndags blev jag sjukskriven 100%. Det har känts jobbigt att släppa mina projekt till kollegor, men efter ett tag kändes allt bättre. Nu njuter jag av det ljuva livet. Jag är dock ingen som ligger på sofflocket och latar mig. Blir uttråkad och rastlös då. Jag planerar in kompisträffar och ska också starta ett nytt företag. Mer om detta senare i bloggen. 

På fredag har jag inget inbokat. Då är tanken att jag ska boa lite härhemma, sola och kolla på någon serie. Jag lämnar Leon vid 9 ungefär och hämtar tidigare än vanligt. Dock så har han ju väldigt roligt på dagis. Jag vet inte varför jag går dåligt samvete när jag lämnar in han fast jag är ledig? 

Gravidkrämpor: jag har haft superont under vänster bröst väldigt länge. Ibland så ont att jag inte har kunnat sova en enda minut. Till slut fick jag citodon. Jag tog dem bara två nätter. Nu känns det mycket bättre, han måste ha vridit sig, fast han legat fixerad väldigt länge. Jag har mått illa varje dag i slutet av graviditeten. Konstigt! Även det känns bättre. Jag har förvärkar och sammandragningar konstant, även i vila. Nog om mina gravidkrämpor...