Söndag ute på fältet

Idag har jag arrangerat ett stort event för ett av mina projekt. Jag jobbar 11-18. Det var 11 andra som också jobbade. Lyckat! Sådär kul att jobba helg, men får vara ledig en veckodag istället.. Saknade min groda.

Lite illamående. Lite ilningar. Inget blod. Borde vara gravid fortfarande. Jag hoppas att lillen växer därinne och är frisk. Om man får missfall betyder det oftast att embryot har något kromosomfel. Jag hoppas att du är frisk! Jag gör allt jag kan för att du ska må bra.

Shopping och sjukstuga

På morgonen var farmor här och passade Leon. Jag och maken var i Kista och shoppade. Det blev 3 Ganttröjjor, 1 Armanitröja och 1 Armanimössa. Lite höstfint!

Vi har bokat vår resa till Thailand nu i slutet av november 2 veckor. Innan jag betalar måste jag få okejjad semester/föräldraledigt av min chef. Ska kolla med henne nästa vecka. Då skulle jag vara i vecka 14 om jag har räknat rätt. Perfekt! Då har man antagligen slutat att må illa och är inte jättestor ännu. Det blir skönt för Leon att träffa morfar och plastmormor också. Jag tänker jogga på stranden, ära grillade majskolvar och läsa böcker. Hur skönt?!

Min lilla groda var lite trött och grining. Han är aldrig på dåligt humör. Alltid en solatråle. Jag kände på hans panna. kokhet. Han har 39 feber. Min lilla skrutt. Ni sitter vi nerbäddade i soffan och har tänt en brasa. mys!

Jag är trött. Lite ömma bröst. Molvärk tror jag. Illamående.

Ruvardag 15 + 16

Jag bokade en tid på vårdcentralen idag och träffade en gullig och förstående läkare. Jag fick lämna hcg prover. Hon ska ringa mig nästa vecka efter att ha rådfrågat gynekolog. Vi får se om jag ska lämna fler prover för att se om hcgn ökar som den ska.

Testade med ett digitalt idag igen.. Jag vet, jag ÄR galen.

Ruvardag 14

Jag tog testet från kliniken. Strecket blev jättesvagt. Orolig. Laddat upp med andra tester till imorgon bitti. Jag ringde till kliniken och meddelade plusset. De brukar vara trevliga men idag sade hon inte ens grattis. Nu håller vi tummarna att det går hela vägen. Lite som tur för dig om du inte får missfall. Jag vet inte, kanske jag som missförstod, men var lite märkligt.. Jag mår illa till och från. Molvärken känns knappt. Orolig igen check. Just det, jag berättade om min oro för sköterskan och bad om att få lämna blodprov. Hon sa nej. Jag ska ringa vårdcentralen imorgon och fråga dem. Det är inte sunt att oroa sig såhär mycket...

Jag tog också ett clear blue och set blev starkt.

Ruvardag 12 + 13

Jag mår lite illa till och från. Det kan tydligen vara Lutinus progesteronet. Det kan också vara gravidsymotom. Det sticker till på olika sidor i livmodern. Om jag känner efter noggrant känner jag nog lite molvärk och ömma bröst.

Leon är i allafall ingen geggamojja, han är riddare!

Ruvardag 11

Jag tar ett digitalt där det står gravid 1-2 veckor. Jag tar ett CB manuellt där ett svagt men tydligt plus visar sig. När maken kommer hem från jobbet visar jag först det manuella testet. Han blir glad men rädd. Han säger att nja är det verkligen ett plus i en skämtsam ton. Då tar jag fram det digitala. Gravid 1-2 veckor. Kaatjiiing! Han hasplar ur sig ett grattis. Glad men livrädd. Jag är bara glad.

+

Ruvardag 10

På morgonen kommer samma svaga skugga upp. På kvällen kan jag inte motstå frestelsen att köpa ett CB digitalt. Jag är uppgiven utan tro. Ett litet hopp vill tändas. Jag vill så gärna. Jag är stressad. Kissar hemma. Tar med mig kisset i en flaska. Påväg till ett möte. Jag häller upp lite kiss i en pappersmugg, doppar Stickan och åker. Jag är medveten om min galenskap. Jag väntar 3 minuter. Intalar mig att om det visar ett minus på det digitala så kan det vara för tidigt. Det visar ett plus. Ett stort svart digitalt plus. Jag skrattar och gråter i bilen påväg till mötet. Jag är nog kanske lite gravid då.

 

Ruvardag 8

På mörka moln vilar mina drömmar. Himlen är svart men vacker. Hoppet sipprar från månen. Det är nästan slut.

Jag har testat minus. Natten kommer att bli jobbig... Om jag inte får plus lördag eller söndag, är det kört.

Hetsätande

Om jag är hungrig äter jag. Om jag är stressad äter jag. Om jag är uttråkad äter jag. Om jag känner oro äter jag. Om jag är trött äter jag. När äter jag inte? Jag har ätit väääldigt mycket dåligt den senaste tiden. Kan jag verkligen skylla på något alltid? Den enda som lider i slutändan är jag.

Blastocyster

Fyra klarade sig till nedfrysning. Jag vet inte om det är bra? 9 befruktades. 1 i mig. 4 som kasserades :-( jag tror ändå att det var ok. Vi hoppas ju på den lilla 10 poängen jag har i magen nu..tiden går sakta. Tur att jag har så mycket på jobbet nu. Jag vill testa nu! Ruvardag 4.. Mår mycket bättre nu! Skönt! Om det inte blir något plus nu. Kan man börja direkt på nästa ägglossning då med en frysis?

Härliga höst

Idag var jag och Leon på Hufvudsta gård och klappade djuren. Vi fikade med en väninna och hennes dotter. Det var härligt! Perfekt väder för en sådan aktivitet. Min man hade berättat för hennes kille, så hon vet. Skönt att få prata om det. Jag har dock varit mer öppen om det denna gång. Jag har sagt det till de närmaste vännerna samt en kollega på jobbet som jag litar på. Det jobbiga blir när man närmar sig testdag och alla spekulerar. Jag tänker smsa de få jag har berättat det för så snart jag ser att det är minus. Om det blir positivt så berättar jag det över en fika efter första ultraljudet. Låter som en bra plan?

Kladdigt

Här är det kladdigt värre. Jag tar Lutinus 3 ggr om dagen. Jag har fortfarande ont i magen och brösten. Inga andra känningar. Det har eventuellt blivit lite bättre.

Idag fikade jag med en kompis i Sickla. Mysigt! Jag shoppade lite sovkläder i siden från Twilfit. Sköna och fina. Svart linne och shorts med lite spets. I Spanien finns det speciella affärer för sovkläder. Här är det inte alls så populärt. Jag gillar idén att ha mysiga sovkläder som matchar och inte bara en gammal t-shirt och några trosor som inte alls matchar. Jag ska allafall börja bli fin när jag sover!

Nu hoppas vi att du växer...Det är svårt att tänka på annat när man hela tiden har ont. Det är dock överkomligt nu. Tur att jag har älskade Leon som får mig att leva. Underbara unge!

Ruvardag 1

Du finns i mig och vet inte om hur
mycket du betyder för mig. Du är pytteliten. ovetande om världen där ute. Du har en storebror som väntar på dig och en pappa. Endera så fortsätter du att växa och stannar hos mig eller så avvecklas du. Om du inte stannar så betyder det att du är sjuk. jag hoppas att du mår bra och fortsätter att växa.

Då ruvar jag på ett litet 10 poängs embryo. De andra ska odlas vidare till blastocyster. På måndag får vi veta vilka som kan frysas.

Befruktningen

9 ägg är befruktade. Nu hoppas vi att de delar sig fint. Imorgon kl 14 är det dax för återföring. Nervöst! Jag orkar inte fler färskförsök. Positive thinking positive thinking...

Äggplock

Det gjorde ont. Dock inte sådär fruktansvärt ont så. Man överlever. Jag tycker att det var mycket värre denna omgång än för 4 år sedan... Jag fick 2 alvedon och 1 rohypnol. Nålen i armen var inte kul alls. Det är den som förser en med morfin. Alla var jättegulliga och jag kände att jag var i trygga händer. Jag hade tänkt att jobba idag. Hur tänkte jag där? Jag jobbade hemifrån från soffan. Det gick bra.

Imorgon ringer de om befruktningen. Nervös jag? Mmmm.. På fredag kö 14 ät det dax för återföring. Förutsatt att allt går bra..

Konferens

Idag körde vi konferens/kick off på jobbet. Det var mycket trevligt. Vi lagade mat ihop och hade team building aktiviteter.

Om några timmar plockar jag ägg. Håll tummarna gör mig!

Ägglossningsprutan

Ikväll kl 21 är det dax för den fruktade ägglossningsprutan. Jag tänker ta 2 Alvedon innan. Nålen är ruggigt tjock. Jag vet inte om man kan sätta på gonal f nålen, vågar inte göra något som kan riskera minsta lilla grej. Jag gör allt enligt regelverket. Jag vill helst slippa göra detta igen.

Helgen

Det har varit en härlig helg. Jag tränade i lördags på gymmet + joggade i skogen. Moflin fick följa med mig på joggingturen. Hon sinkade mig som vanligt. Det kanske var bra. Min mage är ganska svullen och öm nu. Idag var sista Gonal-f sprutan. Imorgon kl 21 tar jag ÄL sprutan. Jag tycker att det är märkligt att jag inte ska göra fler UL innan ÄP... Jag ringer nog kliniken imorgon bitti. Jag börjar bli nervös. Tänk om allt går åt skogen? Kanske jag får egen ägglossning? Kanske makens spermier inte simmar? Kanske vadsomhelst kan hända..

Leon är ju bara världens underbaraste unge. 3års åldern är härlig! Vi har byggt ett tåg av stolar, åkt linbana, ritat spindlar och plockat plommon. Vi har långa diskussioner om allt och ingenting. Mycket varför mamma. Min älskade unge.

Idag träffade jag gulliga Camilla. Jag fick massor av energi och idéer. Härligt!
http://omlivetefter.blogspot.se/?m=1

Gonal-f och blastocyster

Det ilar, sticker till och gör ont i magen. Jag tänker att det är för en god sak. Tänk att få en bebis, att Leon får ett syskon. Ett syskon som han har glädje av hela livet. En till familjemedlem. Min andra son eller dotter. Sprutorna jag tar varje kväll har blivit en del i min vardag. En rutinsak. Jag tänker inte på det längre. Jag omfamnar nålarna som sticks in i min mage. För en vecka sedan kändes mina ben som spaghetti när jag kikade med ena ögat på den glänsande nålen. På toppen såg man en droppe pressas fram. Det luktade sjukhus och läkemedel. Sterilt.

Min man tar också Gonal-f pga av spermieproduktionen. Vi står där i köket och grejar med sprutorna. Han tar på sigsjälv och på mig. Nu har jag dock varit tvungen att ta dem själv för han har varit bortrest några dagar. Tror att jag kommer att ta dem själv i fortsättningen.

Jag funderar över om man ska odla vidare de 4-celliga embryona till blastocyster om vi får en bra skörd. Våra 7 eskimåer dog ju vid upptiningen fast de var toppkvalitet. Eller en fick vi tillbaka. Blev inget, kände det på mig. Jag hörde av min förra fertilitetsläkare att de kan ana ett samband mellan de som odlas vidare och hjärt-och kärlsjukdomar när de barnen är i 40-50 årsåldern. Låter långsökt och konstigt. Jag hoppas att kliniken har en plan för våra embryon. Om det nu blir några.

Fredagsmys

Nu är det fredagsmys! Jag jobbade halvdag idag. Så skönt! Man är ju inte helt på topp av alla hormoner som rubbar kroppens normala balans. Just nu ilar det något så fruktansvärt i livmodern.

Jag började dagen med en härlig fredagsfrukost med kollegorna. Sedan blev det lite jobb och vid lunch åkte jag till Vapiano för att träffa en vän. Vi åt pasta och avslutade med en latte och chokladtryffel. På eftermiddagen träffade jag härliga http://omlivetefter.blogspot.se/?m=1

Det har varit en toppendag. Imorgon kommer mannen hem från sin resa. Jag hoppas på en solig och höstig helg. Jag ska försöka att springa både lördag och söndag. Det är ju tjejmilen imorgon. Tyvärr ska jag inte springa detta år.

Beger mig in i dimmans land. Besöker klippiga berg och skådar djupa dalar. Speglar mig i tysta stilla sjöar. Vilar mot en stark ek. Kanske vågar jag hoppas.

Dagens UL och blodprov

Idag åkte jag till kliniken för att se hur min kropp reagerar på allt samt fastställa datum för äggplock. Det fanns 13 äggblåsor nu, de behöver dock tjocka på sig. Vi höjde min Gonal f dos från 125 till 150. På måndag tar jag ÄL sprutan och på onsdag morgon är det dags för äggplock. Perfekt timing jobbmässigt. Inga möten. På fredag är det återföring förutsatt att allt går bra. Först idag har jag kännt av lite i magen, men knappt några symptom alls. Jätteskönt!

Min diet går dock åt helvete. Äter mer godis än nånsin...vill inte ens ha, men tvångsäter. Normalt? Not!!!

Obama

Jag blir galen! Nu kanske det blir så att jag inte hinner till ivf kliniken på torsdag:-( Obama ska ju besöka Sverige och E4an stängs av och trafiken kommer vara hemsk. Jag bor söder om stan och ska till Uppsala på morgonen. Jag kan inte heller åka tidigare än 7, då dagis öppnar 7.

Sprutdag 3

Jag mådde inte bra i slutet av sprayandet. Ont i huvudet, illamående, magont och allmänt kinkig.. Nu börjar jag må bättre. Ikväll blir det tredje sprutan och på torsdag morgon åker jag till ivf kliniken och gör ett UL och blodprov för att fastställa ÄP datum. Det börjar närma sig...

Imorse tog jag med mig en ny löparpolare. Hon sinkade mig... Öka!!!!!