Ingen ivf-start

Vi kommer att skjuta upp ivfet tills efter Thailand. Nu fokuserar vi på att leva i nuet. Jag ska jobba undan en massa innan resan så att man kan koppla av på plats. Det blir nog bra. Positive thinking...

Dukoral

Ikväll ska jag dricka vaccinet dukoral inför Thailand för att motverka magsjuka. Jag känner mig lite orolig att jag ska må illa av vaccinet. Många har kräkts av det enligt lite googlande... Håll tummarna att jag klarar mig!

Spraydag 11

Jag fortsätter med min nässpray. På måndag ska jag till min gynekolog för att få sprutorna. Inga biverkningar ännu. Något lite lynnigare kanske. På onsdag planeras det att jag börjar med sprutorna. Jag sprutar fram t vecka 11 och sedan blir det äggplock. Förra gången fick de en bra skörd på 12 ägg tror jag. 7 blev befruktade. Toppkvalitet. 6 till frysen och en till mig. Det blev Leon. De 6 embryona i frysen gick det inget vidare för i livet. 5 dog vid upptiningen. 1 återfördes men blev inget. Nu hoppas vi på ett syskon till min allra finaste guldklimp Leon.

Maken till fräckhet

Idag när jag och min 2,5 åriga son skulle hälsa på en av mina tjejkompisar som jobbar på Vera moda var det två tanter som stod i vägen. Jag sa glatt tut tut. Då har de maken till fräckhet att säga du kan ju gå runt. Alltså va??!! Ehhh ska jag ta min son och gå en massa omvägar för att de inte orkar flytta sina feta arslen?!! Ursäkta språket:-) jag blir bara så trött...

Snart helg

Imorgon är det fredag. Gud så skönt. Ska se till att hinna träna imorgon innan jag hämtar Leon också.

Träning check

Då kan man checka av träning även idag. Jag körde ett bra och effektivt pass. Först jogg/ sprint/ gå på löpbandet 3 km. Sedan körde jag knäböj och bicepscurl med 15 kg. Jag avslutade med mage/ bål. Skönt att vara igång. Jag kom på att det är 4 v tills vi åker, inte 5. Februari är ju så kort månad. Jag kör invägning i vanlig ordning på fredag. Lets go!

Sallad

Nu är det 5 veckor tills vi åker på semester. Det betyder ju alltså att jag måste lägga i en högre växel gällande vikten. Jag tänker mig 0,5 kg i veckan=2,5 kg minus

Confetti-nails

Min nya nagel-look. Jag är nöjd. Älskar att måla naglarna, är avslappnande. Idag har jag tränat på morgonen och sedan fikade vi på café Frapinoi Hornstull. Mycket trevligt café med fräscha sallader och matiga mackor. De har även vunnit pris gör deras kaffe.

Sedan veckohandlade vi basvarorna. Jag köpte lite olika frukter, bär och grönsaker och slängde ihop en powershot. Först gjorde jag en god drink till mig; päron, äpple, citron, apelsin. Sedan gjorde jag en nyttig rackare till K; citron, spenat, päron, ingefära, morot och blomkål. Svosch i med det bara. Jag kör även med vitpepparkorn lite då och då. Dessa sväljer jag hela, 3 st, för att klara mig fr magsjuka..

Detoxjuicer är bra. Lite rensning av kroppen. Ätit myyycket Toblerone i helgen som K kom hem med efter sin resa i veckan.. Skärpning!

När ska man säga ifrån?

Jag har en kompis som har rasistiska åsikter. Inte så någon märker det på en gång, utan pilar smygs in lite här och där. Hon är från en familj med lite högre inkomster än medelsvensson och hon använder inneskor. Ja ni förstår. Idag när vi pratade i telefon, så kallade hon två svarta kvinnor i en tv serie för negrer. Hon sa det liksom helt naturligt. Ja du menar de för negrerna. Jag låtsades inte höra, gör jag blir galen. Hennes kille är nära vän till min man, så jag måste ju typ hålla sams med henne. Jag tycker verkligen om henne som person. Men inte hennes rasistiska åsikter. Hon har även projicerat över dessa tankar på hennes barn, som även de (eller allafall den lite äldre) slänger ur sig nedlåtande yttranden om andra folkgrupper.

Jag känner såhär; Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Om en enda person skulle bli sårad för att du säger negerboll istället för chokladboll, lär då om. Gör om gör rätt! Jag slutade med det uttrycket när jag var 12 år och mamma sa att man inte längre säger så. Jag är en bildbar människa och kan lära om. Jag tänker inte ens gå in på var ordet kommer ifrån och hur det har använts genom åren, för då får ni läsa 10 sidor.. Visa lite respekt för Guds skull. Vi är alla människor.

Vapiano

Nu blir det lite mys på den italienska restaurangen Vapiano. Svärmor passar grodan. Härlig lördag.

Älskar bomberjackor deluxe för tillfället.

Gymmet

Var på gymmet med mina killar på morgonen efter våffligt-party. Blev dock inte ens svettig. Det är ändå bra gör musklerna att träna lite...Det värsta som finns är ju en helt otränad kropp, full med celluliter, slapp och hängig mm hellre att jag är lite mullig och har en stark och fast kropp.

Spray-dag 4

Jag känner än så länge inte av synarela-sprayen. Det kommer väl som ett brev på posten. Man borde ju bli trött om man nedregleras? Lite mat idag på gymmet, men det kan vara att jag sov dåligt. Leon hostade och vaknade säkert 10 ggr inatt...

Våffligt-party

Vi hade våffligt party på morgonen. Mums?

Vinterpärlor som nagellack

Jag tänkte testa en ny sak. Caviar nails. Man målar på ett lager nagellack, häller över pärlorna och trycker till. Lätt som en plätt. Blev fint, men osäker på att det kommer att hålla sig snyggt så länge.. Vintrigt värre allafall!

En mysig helg

I lördags var vi barnfria några timmar. Vi passade på att åka in till Gallerian för lite shopping och så åt vi på Fridays. Älskar deras friterade kyckling. Jag köpte en bomberjacka, blus och en tröja till K på Zara. På Oasis köpte jag jeggings. Ja ni vet leggings i jeanstyg. De sitter superbra och jag kunde ha size 8! Hah!

Idag har vi lunchat i Liljis. Vi avslutade genom att handla på Coop. Leon började äta på mackan i vagnen hahaha!

Embryot

Vårt sista lilla embryo klarade inte upptiningen. Han dog. Sorgligt. Först blev jag ledsen och sorgsen, men mådde ganska snabbt bättre. Dels så har jag ju världens finaste son hemma och läkaren sa att vi går köra igång direkt. De fixar en tid till oss. Förut sa de att de tidigast kunde ta emot oss i mitten av april. Nu blir det vecka 11. Skönt! På onsdag börjar jag att spraya mig till nedreglering för att två v senare bombardera kroppen med hormoner i sprutform. Läkaren sa att vi kan odla några av de befruktade äggen i 5 dagar så att de blir blastocyster. Det tror jag verkligen på.

En bra dag

Det känns som jag har hunnit ikapp på jobbet. Jag kanske tom kan boka vår Thailandresa.. I helgen blir det frysåterföring om hen klarar sig annars kanske vi åker och fikar och tröstshoppar eller något.. Fredag imorgon. Skönt! På lördag gäller det!

Ägglossningstegring

Imorse uppenbarade sig den lilla glada gubben på Clear blues digitala ägglossningstest. På dag 18 fick jag stegring denna månad. Jag har ju "boostat" ägglossningen med Pergotime denna månad. Det är tabletter som innehåller Clomid. Jag brukar ha stegring på dag 14, men Pergotimekuren flyttar fram ÄL något.

Det har varit massor idag på jobbet. Min room mate vabbade idag, så jag fick massor med saker gjorda. Det är trist att sitta ensam i rummet, men ganska effektivt. Vi hade egna kontor tidigare, men vår avdelning har vuxit, så nu får vi dela rum.

Delegera

Jag känner att jag har blivit ganska duktig på att delegera arbetsuppgifter på jobbet. I höstas sa min chef att jag måste lägga fler arbetsuppgifter på min marknadsassistent och inte göra allt själv. Nu tycker hon att jag har blivit mycket bättre på det. Hon märker att min marknadsassistent har mer att göra.

Jag brukar ge henne uppgifter via outlooken. Man kan tilldela kontakter arbetsuppgifter och sätta ett slutdatum. På det sättet vet jag att inget faller mellan stolarna. Jag har ett ganska stort kontrollbehov. Jag tror att jag lägger mer på henne för att jag känner mig tryggare med henne nu.

En av de andra marknadsassistenterna berättade att hon var avis för jag och min MA har ett sådant fint och öppet samarbete. Att man inte känner av någon hierarki eller prestige.vi kompletterar varandra helt enkelt.

Man kan ju mer skräddarsy sin styrka genom bästa kompetensen genom att delegera och på så sätt bli oslagbara.

Bild nedan på älsklingen när han var liten yttepytte bebis.

Det vackraste

Det finaste i hela världen är min son. När jag ser han så ser jag det mest perfekta i världen. Jag blir chockad och tänker hur kan man vara så underbar? Han är rolig och skojig, han är snäll och generös mot andra, han är kärleksfull och säger att han älskar mig flera gånger om dagen och pussar mig med smetiga pussar, han är smart och klurig och hittar på de mest finurliga lösningarna och så mycket mer.

Ni som tänker att man försakar saker i livet när man får barn; det är då livet börjar. Allt blir lättare, klarare, ljusare, vackrare, roligare och så mycket bättre.

Lugnet före stormen

Det känns lugnt på jobbet. Nästan gör lugnt. Vad har jag glömt att göra? Kommer det superdupermycket snart? Hoppas det har stabiliserat sig lite, så att jag kan få andas lite..

Ingen ÄL stegring ännu. Testar imorgon igen. Hade en 18 mm stor äggblåsa idag hos gyn. Vad nu det säger..

Lite blahablaha

På mitt förrförra jobb ansvarade jag för business 2 business marknadsföringen på ett teknikföretag. Jag skötte dvs marknadsföringen gentemot företagskunder, inte mot konsument. Det gällde då för sju länder. Jag hade en chef från helvetet. Hon var ondskefull. Om jag pratade med en kollega så kunde hon helt plötsligt lägga sig i och ifrågasatte mina frågor till andra. Hon kunde ta över mina projekt mitt i och hon var alltid iskall. Det är svårt att förklara hur hon var. Hon var hela tiden nedlåtande. Jag hade konstant ont i magen. Det var så mina magsår kom. Jag jobbade 7 dagar veckan och ofta till kl 22. Hon sa aldrig något om det. Tackade mig aldrig. Det första hon sa när jag berättade att jag var gravid var; hur länge ska du vara hemma? Jag hade ju ingen aning men drog till med 8 mån. Det tyckte hon var ganska ok. Säger man inte grattis? Jsg väntade med att berätta tills vecka 18. Jag fortsatte att jobba hårt och ha ont i magen till kroppen sa ifrån. Jag gick en störtblödning i vecka 22. Med klumpar och hela fadirullan.. Jag var ju helt säker på att det var missfall. Vi åkte in akut till Huddinge sjukhus. Det var ingen fara. Leon sprattlade runt inne i magen såg vi på ultraljudet. Efteråt sa min barnmorska till mig på skarpen. Hon frågade; vad är viktigast? Din graviditet eller ditt jobb. Jag blev sjukskriven 50% Det var min och Leons räddning. Jag blev efter 4 veckor uppsagd efter att berättat att jag var gravid. Det var lika bra det. Man ska aldrig tåla att bli behandlad på det sättet av någon. Jag tror att hon mådde dåligt.

Ny vecka

En ny härlig arbetsvecka börjar imorgon. Jag tycker om mitt jobb. Det är roliga arbetsuppgifter som är utvecklande och härliga kollegor. Varje dag lär jag mig nya saker. Det finns dock två jobbiga saker; jag är konsult och kommer väl typ aldrig att bli fast anställd och jag jobbar för mycket. Jag tar med mig jobbet hem. Jag tänker hela tiden att jag vill göra mitt bästa. Jag vill att alla projektledare ska vara nöjda med mig samt min chef. Det täcker inte med att de tycker att jag är "godkänd" jag vill att de ska tycka att jag är toppen och oumbärlig. Alla är utbytbara, jag vet det. Men ändå.. Jag tänker ändå att jag har ett kanonjobb. Hur många tycker att det är roligt på jobbet?

Jag har även två kollegor jag gillar extra mycket. Arbetskamrater betyder mycket. Man spenderar ju så mycket tid med dem. De jag hänger med är 18 och 11 år äldre än mig. Min chef är också helt underbar. Hon är ganska ung, tror hon är 37 eller något. Hon är verkligen en amazonkvinna, framgångsrik och trebarnsmamma. Hon är liksom en sådan person alla tycker om. En naturlig ledare. Jag hoppas att jag också kommer att bli det en dag. Endera så har man det eller inte.

Koppla av på semestern

Jag funderar ofta på att jag inte lever i nuet och att jag tar med mig jobbet hem. Jag palnerar allt och jag älskar rutiner. Vi ska ju till Thailand snart och jag hoppas att jag kan koppla av när jag väl är på semester och inte jobba. Jag gjorde ett test. Detat blev mitt resultat:
 

Du har en bra och förnuftig balans mellan vardag och semester

 

Semester är underbart, men livet består mest av vardag. Detta motto lever du efter.

Du har en bra och förnuftig balans mellan din vardag

 

Du kan också göra det. Klicka här isåfall >

 

Mina tips på hur man kan koppla av är:
Bada badkar, gärna då med lite olja i badet, en badbomb eller lite badsalt. Sätt gärna på en ljudbok eller en podcast och tänd lite levande ljus.

Gå långa promenader för att rensa huvudet på jobbiga tankar.

Surfa och kolla på serier som du gillar.

Skriv listor så att du kan tänka på annat.

 

 

 

Snart dags

Jag tror att jag kommer att få stegring på Ägglossningstestet imorgon. Det betyder alltså frysåterföring på onsdag tror jag. Spännande! Det värsta är att vi har konferens på onsdag och min chef tycker att det är viktigt att vi är med på sådana dagar..

Jag tror ju dock inte ens att embryot kommer att klara upptingen. Vi får väl hålla tummarna att den sista lilla eskimån klarar sig. Lillen.

Vitt nagellack idag. Passar ju vädret.

Rösträtt

Jag har tappat rösten. Jag har verkligen tappat rösten. Idag hade en av de projektledare jag jobbar med bokat in hela projektgruppen samt bygget för en gemensam aktivitet för att lära känna varandra. Toppen! Alla skulle presentera sig, men projektledaren fick presentera mig. Han sa verkligen snälla saker. Kul att höra!

Jag tror att jag egentligen har fått influensan men det har inte brutit ut ännu..allt har liksom satt dig på stämbanden??! Kan jag ha en stämbandsinflammation? Eller halsfluss? Jag tror att jag är svinsjuk egentligen men har tvingat min kropp att inte bli helt däckad så då har allt satt sig i halsen.