Invägning

Ursprunglig vikt: 69,3 kg
Förra invägningen: 66,9 kg
Vikt idag: 67,3
Viktförändring totalt: -2kg
Viktförändring denna vecka: +0,4kg
Mål: 62/64 kg
 
Ok det gick inte så bra denna vecka. Men kanske inte så konstigt. Jag har gått in i klimakteriet på 2 veckor, vilket atr flera år för en 60-åring. Jag mår illa av Synarelan.Nya tag! Jag ska springa ikväll och i helgen om det blir fint väder.

Status

Idag lämnade jag blodprov för att se att jag är helt nedreglerad. Kliniken ska ringa mig imorgon när de har fått svaren. Jag har också beställt sprutor mm som jag ska hämta ut imorgon. Här händer det grejjer:-)

Vi har tagit bort alla rabatter och ersatt med gräs. Inget mer rensande för min del. Jag är ett geni. Hah!

Blödning

Idag kom mensen. På onsdag ska jag lämna blodprov för att se att jag är helt nedreglerad. Då får kliniken svaret på torsdagen och då kan jag börja spruta. Jag vet inte om hon menade att jag skulle börja på torsdagen eller fredagen. Hon sa i slutet av veckan. Jag är ganska spruträdd, men kommer bara att trycka in pennan i magen utan att titta. Det kännsbättre att göra det själv, än låta maken göra det. Jag ser hans galna blick som tänker att nu kan jag ge igen för all skäll...:-)

På jobbet har det kommit upp mycket frågor om nr 2 den senaste tiden. Jag trodde att de hade gett upp nyfikenheten då de flesta vet om att vi fick Leon via ivf. Jag säger att blir det en till är det en bonus. Att vi inte försöker aktivt. Jag orkar inte med all spekulation. Jag vill ha en hemlis om vi plussar. Jag och den nya lilla smulan först. Bara vi. Någon dag. Sedan berätta för mannen. Sedan Leon. När jag går över vecka 12 kanske jag berättar det för min chef och sist kollegorna. Jaja bara en dröm. Än så länge.

Min lördag

Jag blev väckt 06.30 av min lilla sovkamrat. Han tyckte att det var dax att gå upp då. Det är lixom bara att pallra sig upp. Man har inget val. Vid 9 joggade jag 4 km i skogen. Det var magiskt. Strimmor av sol och sval vind i mitt hår. Vid 12 kom Leons farmor och jag och maken åkte in till stan för att shoppa lite och äta lunch. Vid 15 hämtade vi grodan och åkte till Vinterviken för en promenad och fika. Perfekt dag enligt mig.

Att släppa taget

Igår så gick vi till lekparken efter dagis. Vi brukar inte göra det ofta alls då vi bor i villa och har en stor trädgård att leka i samt att dagis har en suverän utegård med allt man kan tänka sig. Vi åker också ganska ofta till lekland. I vilket fall så var vi där, jag och Leon, och hade fantastiskt roligt. Jag tror inte att jag har hunnit med i utvecklingen. Han är helt underbar att hänga med numera. Inte en 1 åring som ramlar hela tiden, säger gagaga och stoppar allt i munnen. Han är en humoristisk, kärleksfull och smart kille. Vi åkte linbanan för första gången. Släpp mamma släpp, sa min lilla bebis. Jag släppte inte den första gången och inte andra heller men tredje gången släppte jag. Härligt men sorgligt. Han är så stor nu min lilla groda.

Att släppa taget

Igår så gick vi till lekparken efter dagis. Vi brukar inte göra det ofta alls då vi bor i villa och har en stor trädgård att leka i samt att dagis har en suverän utegård med allt man kan tänka sig. Vi åker också ganska ofta till lekland. I vilket fall så var vi där, jag och Leon, och hade fantastiskt roligt. Jag tror inte att jag har hunnit med i utvecklingen. Han är helt underbar att hänga med numera. Inte en 1 åring som ramlar hela tiden, säger gagaga och stoppar allt i munnen. Han är en humoristisk, kärleksfull och smart kille. Vi åkte linbanan för första gången. Släpp mamma släpp, sa min lilla bebis. Jag släppte inte den första gången och inte andra heller men tredje gången släppte jag. Härligt men sorgligt. Han är så stor nu min lilla groda.

Invägning

Ursprunglig vikt: 69,3 kg
Förra invägningen: 67,4 kg
Idag: 66,9 kg
Viktminskning totalt: -2,4
Viktminskning denna vecka: -0,5
Mål: 62/64 kg
 
 
Det var väl bra? Det är ju ändå innan mens och jag är svullen..Jag är supernöjd om jag går ner 0,5 kg varje vecka. Det blir snabbt mycket. 2 kg i månaden och då skulle jag snabbt nå målet. Vissa går ju ner flera kg i veckan, men antar att de är extremt överviktiga då eller fastar. Jag äter ändå godis varje dag. Jag har bara dragit ner på godis och kolhydrater. Jag tror även att joggningen ger frukt nu. Jag har inte sprungit på hela vecka, vilket inte alls känns bra. Jag ska verkligen försöka springa ikväll.
 
 

Fällan

Jag har gått i fällan. Godisfällan. Jag skulle ta en liten liten bit choklad. Det blev till mycket toppat med ostbågar. Ostbågar bigsize. Ni vet de som är stora. Nu har jag ont i magen och är fylld av ångest. Det är ju invägning imorgon. Jag får hålla tummarna att jag ändå gått ner. Imorgon blir det att ära nyttigt igen. Bara på det igen. Om jag ändå får förklara mig lite, så fanns det inget nyttigt hemma. Imorgon laddar jag kylskåpet med Skyr och grillad kyckling igen. Det blir nog rödbetssallad imorgon igen. Blev ju så himla lyckad förra gången. Jag måste träna imorgon också. Jogga i skogen. Jag brukar ofta dricka en halv celsius innan jag tränar. Man orkar mer. Funkar! Om ni inte har det, kör på red bull light, cola light eller espresso. Nu ska jag sova bort ångestminnena av allt socker och fett..

Abstinens

Jag förlorar mig i 60-talets putsade yta. Perfekta lockar och generösa kurvor. Män är män och kvinnor är kvinnor. Man äter glass i pastellfärgade skålar. Man håller hand på drive-in biografen.

Det bolmas rök överallt och alltid. Barn får örfilar av var och varannan vuxen mest hela tiden. Det är inte helt enkelt att göra karriär eller att ens arbeta. Lika villkor var bara en fluffig dröm. Svartas rättigheter var ett hån.

Jag pratar ju såklart om Mad men. Om ni inte har sett denna välgjorda ganska vardagliga serie, gör det! Jag har sett alla säsonger nu. Det ska spelas in en sista sjunde säsong som jag ser fram emot. Man både älskar och hatar Don Draper.

Ensamt i trädet

Snälla lilla ensamma glasäpple häng kvar! Jag köpte trädet förra våren. Jag hade hoppats på i allafall en handfull äpplen, men icke. Jag älskar de genomskinliga skira delarna på glasäpplen. Syrliga men söta.

Det var en stressig dag på jobbet idag. Det slank även ner lite godis nu på kvällskvisten, vilket inte alls är bra. Imorgon måste jag bryta mig det ska bli någon skillnad på vågen på fredag.. Nu har jag två dagar på mig. Jag har dock gjort illa mig i lilltån, så kan inte träna. Låter futtigt, jag vet, men jag råkade sluta av nästa hela nageln, så gör faktiskt ont.

Jag har varit lite öm i näsan idag. Lite blod när jag snyter mig. Förväntar mig mens till helgen. Vi är påväg.

Mina sminktips

Bästa sminket är enligt mig märket Nars. Det finns att köpa i en butik på Stureplan som heter sephora för er som bor i Stockholm, annars via nätet såklart. Min bästa kompis är makeupartist i London och har jobbat med de flesta märken, och hon tycker att Nars är det bästa. Jag hade Kanebos puder förut som också är bra, men har nu gått över till Nars.Jag gillar även YSL läppstift som smakar godis samt Diors läppbalsam med lite färg i. Lägger med lite bilder, jag har inte dessa färger, men så ni vet vilken modell det är.

 

 
 

Gryning

Jag älskar känslan av morgon. Gryningen är dämpad och mjuk, med en gnutta sol som tittar ner på mig nyfiket. Den lovar hopp och nya möjligheter.

Dagen har varit bra. Jag har inga som helst biverkningar av Synarelasprayen. Om jag ska komma på någon biverkning så är jag lite torr i munnen.. Jag borde få mens till helgen. Jag antar att jag då åker och gör en gynundersökning på kliniken? Eller kör jag bara på och tar sprutorna och åker dit efter någon vecka? Jag ska allafall ringa dem när jag får blödningen.

Dieten/äta nyttigare går ganska bra. Tränat, ätit nyttig hela dagen förutom nu på kvällen då det slank ner lite godis.. Jaja lite godis kan man unna sig. Jag hoppas jag går ner i vikt på invägningen på fredag fast jag är supersvullen pga att mensen kommer snart..

Kalas

Bilder

Helgen

På lördagen var det full rulle här i huset. Vi hade kalas för Leon, som i tisdags ju blev hela 3 år. Idag hade vi födelsedagsfika med farmor och farbror. Sedan passade farmor Leon så att jag och maken kunde åka iväg och luncha och fika ensamma. De två timmarna är värda guld.

Jag sprang 4 km efter helgens onyttigheter. Jag lagade även en supergod och nyttig middag. Jag gjorde allt från grunden. Jag mår så mycket bättre när jag äter nyttig mat. Jag har också börjat att ta bort laktos. Middagen bestod av en rödbetssallad, rostade grönsaker och kycklingfilé. Om ni vill ha recept, hojta till! Jag har ju ofta ont i magen. Det kan vara: socker? Laktos? Onyttig mat? Stress? Jag ska ju nu bli mitt snyggaste jag både på ut- och insidan. Ni vet väl att man lättare blir gravid om man mår bra samt tränar? Det är i allafall vad jag tror.

Imorgon är det dags för en ny rolig arbetsvecka. Ser fram emot rutiner, nyttig mat och kreativt arbete.

Drömmar

Här sprayas det vidare. Jag kan inte låta bli att gå händelserna i förväg och hoppas att det ska lyckas. Jag skulle älska att vara gravid under julen. Vi planerar även en resa till Thailand. Först tänkte vi att vi skulle åka under höstlovet, men nu lutar det mer mot mitten av januari. Det är regnperiod oktober och november är gränsfall.

Tålamod.

Synda

Sockret är som en drog för mig. Den lockar med ditt fluffiga söta yttre skal. På insidan är den bara tom. När jag och Leon kom hem idag efter jobb och dagis så väntade vi på vår alltid försenade make/pappa. Magen kurrade och irritationen stegrade. Till slut slet jag fram ett kakpaket som ska vara till kalaset imorgon. Som tur var åt jag inte speciellt många. Numera kan jag tänka att "okej jag syndade, jag försöker nu att göra det bästa av dagen som är kvar". Så kunde jag inte tänka förr. Då var det "struntsamma nu åt jag en dålig frukost så nu tar jag nya tag igen på måndag". Jag är nu mätt och belåten och faktiskt inte så sötsugen. Ett tips är att alltid dricka en kopp te på kvällen. Jag brukar välja örtte som har lite lugnande effekt.

Middagen blev kycklingfilé, rödbetssallad, minikeso och tsatsiki. Mums!

Invägning

Ursprunglig vikt: 69,3 kg
Förra invägningen: 67,9 -1,4 kg
Idag: 67,4 -0,5 kg
Mål: 64/62 kg
 
Det var väl helt ok? Jag har ätit godis varje dag, men dragit ner på det rejält. Minskat kolhydrater och ökat proteinintaget. Nästa vecka hoppas jag vara nere på 66 något. Vi har dock kalas i helgen, så då blir det ju kakor och tårta såklart. Jag vill ändå leva mitt liv till fullo. Ha en härlig fredag!

Hopp

Vintern är pulsande i snö och tunga snöflingor som landar på näsan. Våren är nyfikna knoppar och löften om en ljus sommar. Sommar är nyklippt gräs och surrande bin. Hösten är krispig luft, knastrande löv och levande ljus som lyser om hopp.
 
Imorse kändes det som att hösten är påväg. Inget slår en solig höstdag. Jag längtar!
 
Min höstoutfit kommer att bestå av några nyinköpta plagg. Så ni förstår stilen. Jag har allt förutom att jag har Gant tröjan med rundad krage, inte v-formad.
 
 

Trött

Jag sov dåligt inatt och vaknade 5 och kunde inte somna om. Leon är gnällig och trött. Ganska mycket på jobbet, men ändå ok. Första spraydagen är avklarad.

Igår tog jag dukoral. Drickbart vaccin mot turistmage/kolera. Nu är jag skyddad två pr framåt. Jag tänker att det är bra att ta innan förhoppningsvis en graviditet.

Jag hade en intensiv men kul dag på jobbet. Det märks att alla är tillbaka efter sommaren. Jag har verkligen ett toppenjobb! Hur många är det som tycker att det är kul att jobba? Jag älskar ju också såklart att vara ledig, men är mätt på lata lediga dagar i solen. Jag har dock börjat att planera för nästa semester. Vi tänker åka till Thailand igen. Pappa bor ju där så det blir kanon för Leon att träffa morfar.

Älskar kudden!

Nedreglering

Imorgon börjar jag att spraya. Det ska komma en blödning (mensen) efter1 vecka ungefär. Då ska jag ringa kliniken. Sedan börjar jag direkt med sprutor eller trappar ner sprayen. Vet inte riktigt.. Jag är inte så orolig för biverkningarna.

Jag kör på mednyttigare mat. Dock har träningen uteblivit. Jag ska verkligen försöka träna imorgon.. Jag har gym på mitt jobb. Jag har alla förutsättningar.

Sockerberoende

Är ni som jag sockerberoende? I magen lever en svamp som livnär sig på socker. Alla har den alltid, men den frodas och växer om man göder den med socker. Äckligt! När man känner ett sug efter socker så är det ju såklart hjärnan som vill ha det, men även svampen.

Här kommer några tips på hur man kan bli av med sockerberoende som jag snokade upp.
1. Ät regelbundet.
Ät tre måltider och två mellanmål varje dag – eller fem mindre måltider varje dag. För många människor sjunker blodsockernivåerna så markant under dagen att de blir sugna på sötsaker helt i onödan.

2. Ät riktig mat.
Ju närmare mat i dess ursprungliga form du kan äta desto mindre processat socker innehåller den. Mat i naturlig form, inklusive frukt och grönsaker är bra mat som håller din kropp i den form kroppen vill ha.

3. Ät protein till frukost.
Den typiska frukosten är full av kolhydrater och socker och den gör dig sockersugen hela dagen. Att äta en frukost baserad på protein, lagom mycket fett och grönsaker eller frukt gör dig pigg ända till lunch.

4. Ha med protein och bra fett i varje måltid.
Det hjälper till att kontrollera blodsockernivåerna. Se bara till att det du äter är av bra kvalitet.

5. Krydda rätt.
Koriander, kanel, muskot, kryddnejlika och kardemumma sötar maten naturligt och minskar sockersuget.

6. Ät en bra multivitamin varje dag.
Och lägg gärna till Omega 3 och Vitamin D3. Näringsbrist kan öka sockersuget och ju mindre brist på viktiga näringsämnen desto mindre sockersug.

7. Rör på dig.
Motionera, dansa eller börja med yoga. Börja med något som du gillar och spänningen kommer att minska, du får mer energi och mindre behov av en sockerkick.

8. Sov ordentligt.
När vi är trötta använder vi ofta socker i någon form för att kompensera för tröttheten.

9. Avgifta dig.
Den som lägger av med socker tvärt får det jobbigt några dagar men när sockersuget minskar blir man både piggare och gladare av sig själv. Kroppen vänjer sig snabbt av med det gift som socker egentligen är för kroppen.

10. Öppna ditt hjärta.
Det är viktigt att utforska de känslomässiga skälen till varför du har ett sockerberoende. Många gånger, kanske i de flesta fall, är behovet av socker mer ett känslomässigt behov som behöver hanteras på ett annat sätt.

11. Gör dig av med frestelserna.
Det är lättare att stå emot om det inte finns något att äta som har socker i. Ha inte godis och annat hemma som kan få dig att falla för frestelsen igen.

12. Ersätt inte socker med konstgjort socker.
Det kommer inte att göra det lättare att bli av med sockerbehovet. Om du dricker lightläsk istället för sockrad läsk kommer du bara att bli ännu mer sugen på socker.

13. Läs noga på etiketterna.
Ju färre livsmedel du köper med innehållsförteckningar desto bättre men om du nu ska göra det – läs på etiketten och intressera dig för vad du stoppar i munnen. Ju längre lista av ingredienser, ju mer sannolikt är det att det finns någon form av socker i produkten.
Lär dig täcknamnen för socker: Majssirap, Laktos, Glukos, Dextros, Melass och Sackaros är exempel på sockerarter som finns i maten.

14. Kolla brödet.
Det spelar ingen roll hur många nyckelhål det finns på det bröd du äter – det brukar innehålla massor av socker också. Läs på innehållsförteckningen till ditt favoritbröd och välj ett annat om det är för mycket socker.

15. Ta L-glutamin-tillskott.
Det kan hjälpa dig att minska sockersuget.

16. Hitta något som gör dig upptagen.
När sockersuget slår till som värst, ta en promenad eller gör något annat under de 10-20 minuter som sockersuget varar. Om du kan distrahera dig själv så länge så försviner suget av sig själv.

17. Ta en frukt.
Om du inte klarar av att hantera sockersuget någon gång så hjälper det att ta en frukt. Det är dessutom nyttigt.

18. Drick inte ditt socker.
Läsk är fullproppat med sockerbitar. En Coca cola på 33 cl innehåller nästan 13 sockerbitar. Det är helt vansinnigt att dricka för dig som är sockerberoende.
 

Smygstart

Vu smygstartar Leons 3års firande idag. Han fick fiskespö, koja, doktorsväska, pärlplatta och böcker. På lördag är det dags för kalas.

Torsdag

Nedräkningen kan börja. På torsdag börjar jag spraya. Jag känner mig glad att något äntligen händer och att vi nu äntligen kan köra igång. Jag är rädd att bli besviken. Jag ger mig ändå in i detta med glädje. Jag tror kanske att det är enklare för mig som redan har en son än för er som ännu inte har fått er lycka.

Idag på jobbet var de flesta tillbaka från semestern. Min marknadsassistent kommer dock nästa vecka. Skönt att vara igång igen!

Höstkänsla av vädret. Härligt!

Funderingar kring ivf.

Jag ligger i sängen och funderar på nästa provrörsförsök. Nästa karusell att slunga sig på och hålla hårt grepp för att inte falla av. Det kommer att bli spännande men samtidigt nervöst. På torsdag börjar jag men sprayen. Sprayar tills jag får mens. Då ringer jag kliniken. Sedan är det dags för sprutor.

De kommer att vilja odla vidare de som befruktar sig till blastocyster. Den första färskingen kör vi nog bara 4 cellig. De som ska frysas in odlas längre. Våra klarar inte upptining. Därav att de ska bli starkare. Jag hoppas så att det går lika bra som förra gången. Vi har ju faktiskt världens härligaste unge.

Uppfriskande

Det är så härligt att ta ett kvällsdopp i en svensk sjö. Solen har inte gått ner än, det är öde och stilla i vattnet. Kanske några ändar simmar längre bort.

Invägning

Utsprungsvikt 69,3
Vikt idag 67,9 (-1,4)
Mål 62-64

Bra va!?

Mad men

Jag fullkomligt älskar serien Mad men! den är ganska vardaglig men äkta. den visar på något sätt hur vi människor verkligen är. Jag förlorar mig i världen som den var på 60-talet. Det var så få år sedan, men ack så annorlunda. Vissa saker bättre men de flesta så förlegade och hemska.

Imorgon är det invägning. Borde väl vänta tills måndag, men kör ändå imorgon om jag kommer ihåg det

Invägning

Idag började jag mitt nya friskare, starkare, snyggare och sundare liv. jag åt okejj mat och efter jobbet sprang jag 3,7 km på 26 minuter. Det känns så himla bra att jogga i skogen. Härligt men jobbigt. Jag undrar om jag en dag kommer att känna att det bara är skönt att springa. Vissa känner tydligen så?! Invigningen var inte kul:
69,3 kg. Jag har alltså gått upp 3 kg under sommaren... Målet är 62-64 27 oktober. Det borde jag klara!

Höst

Bilder

det nalkas höst

Jag är mätt på sommaren. Jag längtar till hösten med frisk luft och krispiga löv. Färger som går ton i ton och berättar att det gamla dör. Nya löften görs och jag känner mig levande. Jag tänder kanske en brasa hemma och grytan med mustiga grösaker står på spisen och puttrar. Jag dricker ett gott och fylligt vin till det. Jag kanske avslutar med en krämig kladdkaka som smälter på tungan. Jag somnar tidigt för att mörkret kommer fort.

Back in business

Då var man tillbaka på jobbet igen. Alla rutiner faller tillbaka och jag älskar det. Jag trivs med rutiner. Så tråkig, jag vet. På torsdag ringer jag IVF kliniken för att boka en tiod. Spännande!